Žirnių košė

Žirnių košėVisada labai mėgau žirnių sriubą ar košę, o kadangi pats jau beveik metus laiko nevalgau mėsos ir žuvies, nusprendžiau aprašyti šiek tiek vegetariškų maisto patiekalų, kurie gali būti skanūs ir ne vien vegetarams.  Žinoma niekas netrukdo jums į šią košę įsidėti mėsos.

Žirnių mirkymas

Žirnių košės paruošimas yra gan paprastas. Geriausiai iš vakaro, užmerkiame reikiamą kiekį žirnių ar avižirnių. Avižirniai yra daug sotesni nei žirniai ir nepatarčiau su jų kiekiu persistengti. Iš avižirnių, o ne paprastų žirnių, būna paprastai gaminami konservai su žirniais, kuriuos mes jau daug metų matome parduotuvėje ir jų skonis truputėlį kitoks. Šiais laikais eina jų rasti parduotuvėse ir nemarinuotų, pakeliuose.

Žirnių paruošimas virimui ir virimas

Užmerkus palaikome juos bent 8 valandas. Jeigu jie gerai išmirko, juos reiks virti tik kažkur pusvalandį ar net trumpiau. Prieš verdant, po mirkymo, galima juos šiek tiek perkošti, kadangi jie turi daug dalelių iš kurių susiformuoja daug putų ir paprastai dėl jų, virimo pradžioje, pradeda šios putos bėgti per puodo kraštus. Kelis kartus juos perkošus su vandeniu, galima sumažinti šių putų kiekį vėlesnėse stadijose. Tačiau vis tiek teks patikrinti puodą jam pradedant užvirti ar užvirus, nes greičiausiai vis tiek kažkiek putų susidarys ir jas teks nugriebti.

Prieskoniai

Labai gerai su žirniais dera juodi pipirai. Dėl to, į verdantį puodą, galima įmesti kelis (1-3) ne maltus juoduosius pipirus ar net papildomai pabarstyti smulkiais juodaisiais pipirais, priklausomai nuo to kaip jums labiau patinka. Galima įdėti lauro lapą. Taip pat, nekenkia įdėti ir druskos. O išvirus, visa tai galima paskaninti sviestu. 

Skanaus!

Panašūs straipsniai

Imbiero auginimas namuose

Imbiero auginimasImbierui nereikia daug saulės spindulių ir net sugalvojus panaudoti dalį jo šaknies, likusioji jos dalis galės augti ir toliau. Dėl to, šis augalas puikiai tinka būti auginamas namie. Be to, nereikia pamiršti jo gero skonio, kas papildomai motyvuoja jį auginti namie. Imbiero šaknys paprastai yra naudojamos gaminant arbatą, žolelių užpilus ar maisto gamyboje.

Šaltibarščiai

Pagaminti šaltibarščiaiŠiuo šiltu metų laiku, daugelį žmonių kamuoja karštis ir visi ieško kaip nuo jo pabėgti ar sumažinti jo efektą. Tai galima labai puikiai suderinti su tokiu žmogui maloniu dalyku, kaip maistas. Daugelis žmonių šiuo metų laiku valgo ledus. Tačiau, kad ir ledai atvėsina, bet taip pat prideda ir nemažai kalorijų. Nors ir teigiama, kad žmogaus organizmui įsisavinti šaltus ledus, taip pat reikia ir nemažai energijos, tačiau greičiausiai suvalgius jų daug, kas liečia kalorijų klausimą, vistiek labiau sau pakenksime.

Skaniausios pasaulyje kiaušinienės

OmletasNuo žilos senovės, kiaušiniai yra viena iš pagrindinių mūsų maisto raciono sudedamųjų dalių. Maistingi ir naudingi, pagal amino rūgščių kiekį, jie net gali rungtyniauti su mėsa. Žmonės kiaušinius valgo nuo labai senų laikų, kai dar jie net nesiskaitė žmonėmis, o kaip manoma buvo nendartaliečiai ar australopitekai. Tai siekia net laikus, kada žmonės dar nemokėjo naudotis ugnimi, tačiau net tada, jie jau mėgo valgyti kiaušinius.

Su laiku, virtuvė tapo sudėtingesnė, tačiau kiaušiniai niekur nedingo. O šiuo metu, patiekalai iš kiaušinių yra daugelio tautų pasididžiavimas.

Mes surinkome geriausius patiekalus iš viso pasaulio, kuriuos galima priskirti prie kiaušinienių, nuo izraelietiškos „šakšukos“ iki norvegiško omleto.

Alkaniems, nerekomenduojame žiūrėti žemiau! :)

Sumuštiniai su česnakais ar cibuliais

ČesnakaiNiūriu rudens ar žiemos metu, ypač siaučiant ligoms ar esant vitaminų stygiui, labai naudinga valgyti cibulius ir česnakus. Tačiau, nedaugelis žmonių juos mėgsta valgyti vienus, kadangi vieni jie yra labai aitrūs ir dėl to juos žmones valgo retai. 

Dėl to, jaučiu pareigą pasiūlyti šį senovinį mūsų šeimos receptą. Mūsų šeimoje jis yra nuo seniai ir aš  sužinojau iš savo senelių, kurie nugyveno ilgus gyvenimo metus ir kuriems nedaug trūko iki šimto metų. Šiais sumuštiniais jie lepindavo visus šeimos narius, įskaitant ir vaikus. Ačiū jiems už tai! 

Man asmeniškai, tokie sumuštiniai yra ne vien kaip vaistas, bet ir aplamai labai skanūs. Kartais aš jų užsimanau ir ne dėl to, kad būna problemų su sveikata.

Nors ir sveikatos negalavimų atveju jie yra efektyvus ir natūralus vaistas nuo daugelio ligų, ypač jeigu sveikatos problemų kilmė yra bakterinė. Man jie padeda net skaudančio danties atveju. Nors bet koks sveikatos sutrikimas, paprastai skatina visos organizmo imuninės sistemos veiklos sutrikimus ir ją silpnina. Pvz. dėl vieno negalavimo, susilpnėjus imuninei sistemai, gali prasidėti ir kitos ligos.

Kaip užmegzti kontaktą su nežemiškomis būtybėmis

Kontaktas su nežemiškomis civilizacijomis - Atskridęs ateivių laivasDaugeliui žmonių, kontakto užmezgimas su nežemiškomis ir palankiai mūsų atžvilgiu nusiteikusiomis būtybėmis, yra žingsnis teigiama kryptimi, prisiėmimas sau atsakomybės už savo gyvenimą ir veiksmus.

Save jūs taip pašalinsite iš tų žmonių gretų, kurie yra pasyvūs, tų kurie laukia vietoj to, kad naudotų savo galimybes ir imtųsi kurti naują realybę. Taip jūs tapsite katalizatoriumi, prisidedančiu prie harmoningos sąveikos vizijos, puoselėjančios „atsibudusios žmonijos“ atėjimą.

Egzistuoja tokia šviesi vizija, kad visi sąmoningi sutvėrimai yra vienas su kitu sujungti meile ir, kad taip pat ir kūrėjas yra kartu su visais savo kūriniais. Niekas mūsų neatskiria vienų nuo kitų, išskyrus mūsų pačių sąmonę. Mums nebūtina būti izoliuotiems, vieni nuo kitų, pasaulis yra be ribų, ar sienų ir net galaktikos nėra to ribos...

(C) 2007-2016 www.zulus.lt

Hey.lt