Kepti koldūnai

Kepti koldūnaiKepti koldūnai, dar vadinami studentų koldūnais. Šis koldūnų paruošimo būdas, yra ypatingas tuo, kad koldūnai ne verdami, bet kepami.

O pats šis receptas yra ypatingas tuo, kad jo rezultate, iškepti koldūnai, nebus kieti ar prisvilę, kaip tai daro kai kurie studentai. Jie išliks minkšti.

Šiam receptui reikės koldūnų. Nerekomenduočiau pirkti pačius pigiausius. Nes prastos kokybės koldūnus, kaip neparuošus, jie nebus itin skanūs.

Kepimo procesas

Į keptuvę įpilame aliejaus ir ją įkaitiname. Įdedame koldūnus ir uždengiame keptuvę dangčiu. Kadangi koldūnai, greičiausiai buvo paimti iš šaldytuvo ir yra įšalę, truputėlį palaukiame, kol jie ikais ir pradės normaliai kepti. Po ko, pabarstome juos pageidaujamu kiekiu druskos, pipirų ar kitų prieskonių.

Tada, svarbiausiai jiems neleisti kepti per daug sausai, kad, nuo per didelio karščio, jie nesukietėtų, nesudžiūtų ir po to nesusviltų. Tam reikalui gerai tinka vanduo, kuris priduos jiems drėgmės. Įpilame šiek tiek vandens, priklausomai nuo keptuvės dydžio ir koldūnų kiekio. Pvz. pusę stiklinės. Po ko, keptuvę kuo skubiau uždengiame dangčiu ir paliekame kepti.

Po vandens įpylimo, kepimo garsas pagarsės ir po to po truputį pradės slopti, proporcingai mažėjant keptuvėje esančios drėgmės kiekiui. Kada keptuvėje visai neliks drėgmės, neliks ir jokio garso. Tada prasidės svilimo procesas. Dėl to, kai jokio garso pradeda nesigirdėti, reikėtų atkreipti dėmesį į jūsų gaminamą patiekalą.

Jeigu koldūnai jau iškepę, galima išjungti keptuvę. Jeigu dar ne, galima ir vėl įpilti truputėlį vandens. Tik šį kartą jo pilkite daug mažiau, nei prieš tai, kadangi jie vis tiek jau bus beveik iškepę. O vanduo yra reikalingas tik tam, kad jie nesusviltų.

Keletas galimų padažų, kurie tinka prie keptų koldūnų:

  • Pasirinktinai: kečupas, grietinė ar majonezas;
  • Kečupo ir majonezo mišinys - paimame lygias proporcijas majonezo ir kečupo ir gerai sumaišome; 
  • Kečupas su garstyčiomis - pvz. proporcijoje 10:1 (kečupas:garstyčios). Gausis gan įdomus skonis.

Panašūs straipsniai

Pievagrybių omletas

Pievagrybių omletas

Šiandieną, pateiksiu omleto su pievagrybiais receptą. Grybai yra labai sveikas produktas, duodantis organizmui trūkstamas maistines medžiagas, tame tarpe fosforą. Taipogi jų privalumas yra ir tame, kad jie gali pakeisti mėsą. Kas reiškia, kad šiame pasaulyje, bus nužudyta mažiau gyvūnų. Pievagrybiai kainuoja palyginus nedaug ir yra pigesni už pvz. dešrelės, apie kurias daugelis pasakytų, kad ten beveik nėra mėsos. Tiesa, grybus organizmas virškina pakankamai ilgai, tai gan sotus maistas.

Paprasti miltiniai blynai

Miltiniai blynaiŠis receptas nėra niekuo ypatingas ir aprašo paprastų miltinių blynų gamybą. Šiuos blynus, greičiausiai  jums ne kartą gamino namiškiai.

Kiaušinienė su duonos riekiemis

Omletas su duonos riekėmis

Šis receptas yra vienas iš tokių, kurie paruošiami gan greitai ir nereikalauja ypatingų komponentų. Jis gerai tinka, turint tik kiaušinių ir duonos, pageidaujant pasigaminti kažką įmantresnio, nei paprasti kepti kiaušiniai.

Skaniausios pasaulyje kiaušinienės

OmletasNuo žilos senovės, kiaušiniai yra viena iš pagrindinių mūsų maisto raciono sudedamųjų dalių. Maistingi ir naudingi, pagal amino rūgščių kiekį, jie net gali rungtyniauti su mėsa. Žmonės kiaušinius valgo nuo labai senų laikų, kai dar jie net nesiskaitė žmonėmis, o kaip manoma buvo nendartaliečiai ar australopitekai. Tai siekia net laikus, kada žmonės dar nemokėjo naudotis ugnimi, tačiau net tada, jie jau mėgo valgyti kiaušinius.

Su laiku, virtuvė tapo sudėtingesnė, tačiau kiaušiniai niekur nedingo. O šiuo metu, patiekalai iš kiaušinių yra daugelio tautų pasididžiavimas.

Mes surinkome geriausius patiekalus iš viso pasaulio, kuriuos galima priskirti prie kiaušinienių, nuo izraelietiškos „šakšukos“ iki norvegiško omleto.

Alkaniems, nerekomenduojame žiūrėti žemiau! :)

Šaltibarščiai

Pagaminti šaltibarščiaiŠiuo šiltu metų laiku, daugelį žmonių kamuoja karštis ir visi ieško kaip nuo jo pabėgti ar sumažinti jo efektą. Tai galima labai puikiai suderinti su tokiu žmogui maloniu dalyku, kaip maistas. Daugelis žmonių šiuo metų laiku valgo ledus. Tačiau, kad ir ledai atvėsina, bet taip pat prideda ir nemažai kalorijų. Nors ir teigiama, kad žmogaus organizmui įsisavinti šaltus ledus, taip pat reikia ir nemažai energijos, tačiau greičiausiai suvalgius jų daug, kas liečia kalorijų klausimą, vistiek labiau sau pakenksime.

(C) 2007-2016 www.zulus.lt

Hey.lt