Kiaušinių virimas

KiaušiniaiKiaušinių virimas, iš pirmo žvilgsnio yra labai paprastas dalykas. Tačiau, ne visada jie išverda nesuskilę. Pažvelkime į kiaušinių virimo procesą šiek tiek iš mokslinės pusės. Patys kiaušiniai, paprastai yra laikomi šaldytuve. O jame būna 0 ar net mažiau laipsnių temperatūra.

O kuo didesnis šis skirtumas ir staigesnis temperatūros kilimas, tuo daugiau šansų, kad kiaušinio korpusas suskils. Panašiai būtų, jeigu paimtumėme pvz. stipriai įkaitintą stiklą ir ant jo užpiltumėme šalto vandens, ko pasekoje, stiklas greičiausiai suskiltų.

Dėl to, prieš kiaušinių virimą, vertėtų atkreipti dėmesį į vandens temperatūrą. Kadangi, kiaušiniai yra išimami iš šaldytuvo ir tuo metu jie būna atšaldyti, tai ir vanduo į kurį jūs juos dedate turėtų būti šaltas. Šiuo atveju, būtų klaidinga pilti šiltą ar karštą vandenį į puodą, ką mes kartais darome, kad greičiau kažkas išvirtų.

Kiaušiniai ir taip verda neilgai!

Pilame į puodą kuo vėsesnį vandenį ir dedame į jį kiaušinius. Vandens kiekis irgi gali sulėtinti temperatūros kilimą. Įdėjus kiaušinius į puodą, su šaltu vandeniu, galima dar kelias, pvz. 2-5 minutes palaukti, kad suvienodinti vandens ir kiaušinių temperatūrą. Virimo metu, dar galima padaryti kiek mažesnę ugnį, kad virimo temperatūra kiltų kiek lėčiau ir taip sumažintų kiaušinių suskilimo tikimybę. 

Panašūs straipsniai

Žirnių košė

Žirnių košėVisada labai mėgau žirnių sriubą ar košę, o kadangi pats jau beveik metus laiko nevalgau mėsos ir žuvies, nusprendžiau aprašyti šiek tiek vegetariškų maisto patiekalų, kurie gali būti skanūs ir ne vien vegetarams.  Žinoma niekas netrukdo jums į šią košę įsidėti mėsos.

Pievagrybių omletas

Pievagrybių omletas

Šiandieną, pateiksiu omleto su pievagrybiais receptą. Grybai yra labai sveikas produktas, duodantis organizmui trūkstamas maistines medžiagas, tame tarpe fosforą. Taipogi jų privalumas yra ir tame, kad jie gali pakeisti mėsą. Kas reiškia, kad šiame pasaulyje, bus nužudyta mažiau gyvūnų. Pievagrybiai kainuoja palyginus nedaug ir yra pigesni už pvz. dešrelės, apie kurias daugelis pasakytų, kad ten beveik nėra mėsos. Tiesa, grybus organizmas virškina pakankamai ilgai, tai gan sotus maistas.

Šaltibarščiai

Pagaminti šaltibarščiaiŠiuo šiltu metų laiku, daugelį žmonių kamuoja karštis ir visi ieško kaip nuo jo pabėgti ar sumažinti jo efektą. Tai galima labai puikiai suderinti su tokiu žmogui maloniu dalyku, kaip maistas. Daugelis žmonių šiuo metų laiku valgo ledus. Tačiau, kad ir ledai atvėsina, bet taip pat prideda ir nemažai kalorijų. Nors ir teigiama, kad žmogaus organizmui įsisavinti šaltus ledus, taip pat reikia ir nemažai energijos, tačiau greičiausiai suvalgius jų daug, kas liečia kalorijų klausimą, vistiek labiau sau pakenksime.

Paprasti miltiniai blynai

Miltiniai blynaiŠis receptas nėra niekuo ypatingas ir aprašo paprastų miltinių blynų gamybą. Šiuos blynus, greičiausiai  jums ne kartą gamino namiškiai.

Kiaušinienė su duonos riekiemis

Omletas su duonos riekėmis

Šis receptas yra vienas iš tokių, kurie paruošiami gan greitai ir nereikalauja ypatingų komponentų. Jis gerai tinka, turint tik kiaušinių ir duonos, pageidaujant pasigaminti kažką įmantresnio, nei paprasti kepti kiaušiniai.

(C) 2007-2016 www.zulus.lt

Hey.lt